Social Icons

facebook email

Wednesday, 9 October 2013

Written on

KEBAIKAN VITAMIN EKebaikan Vitamin E

 
 Apa bezanya Vitamin E Shaklee dgn jenama lain atau yang ada kat farmasi?"Shaklee Vita-E contains natural vitamin E - d-alpha tocopherol from soybean oil and it is more potent and readily absorbed by the body than synthetic vitamin E. It also has 10mcg of selenium from natural nutritional yeast sources."

 
Tahukah anda vitamin E Shaklee mengandungi silenium
manakala kebanyakan Vitamin E di pasaran dijual berasingan dengan silenium.
 


Antara kelebihan Vitamin E ialah :1.Dengan membaiki pembekalan oksigen dan asid Nukleik, Vitamin E menyembuhkan parut, tompok dan kesan pada kulit.

2.ANTI-PENUAAN - Kesan antioksidan dan Vitamin E menghalang proses penuaan sel dan memperbaiki pembekalan oksigen, memberi anda lebih ketahanan.
 

3. Baik untuk JANTUNG

- Mengembangkan pembuluh darah dan mencegah pengerasan arteri, keadaan begini biasanya dikaitkan dengan umur tua dan kerosakan jantung. Menghalang pembentukan darah beku.
 

4. Vitamin E meningkatkan kelelakian dan kesuburan

*Vitamin E diperlukan dalam pembentukan nukleus, dinding sel, RNA dan DNA pada setiap sel di dalam tubuh. Ia bertindak dengan Vitamin C untuk kesihatan sel-sel tubuh.
KREDIT TO : MAMA FAIZ
PERLU DIINGAT, vitamin @ supplemen BUKAN TUJUAN UNTUK merawat @ memyembuhkan ..... Semua Hanya dengan izin Allah jua yang Maha Berkuasa dan Maha Mengetahui... ....Tetapi usaha itu perlu.. jaga kesihatan sebelum datangnya penyakit...Hubungi saya untuk keterangan lanjut @ Konsultasi percuma je
 
SITI 019 985 9427
ID : 965319


Share This:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

ATIQZUE

Shaklee Independent Distributor

ID: 965319
Penghantaran ke seluruh Malaysia, Brunei & Singapore

CONTACT

Untuk sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat, hubungi saya (Call, SMS, Whatsapp) di 019-9859427

PELAWAT